Veelgestelde vragen

Waarom heb je drie verschillende soorten grondankers?
We zijn begonnen met een A-type die een kop met een draad bevat, en een B-type, dat werd geproduceerd van de uiteinden van de lange stukken staaf, die we hebben gedraaid om het anker vorm te geven. Het B-type werd gemaakt als een bijproduct van de belangrijkste A-type reeks ankers, aangezien de uiteinden een plat stuk bevatten door het klemmen in de machine.
Vervolgens produceerden we het C-type anker dat een stevige zeshoekige kop heeft zonder schroefdraad. Deze werden gemaakt voor toepassingen waarbij het anker door een sleuf in een beugel in de grond gewerkt wordt. Dit voorzag in een behoefte van de evenementensector, waar het belangrijk is om snel te kunnen plaatsen en weer te verwijderen. Nu produceren we het AC-type, dat is een combinatie van het type A en C type. Dit type vervangt eerder genoemde modellen, aangezien het AC-type beide functies biedt.

Ik wil de speeltoestellen van mijn kinderen vastzetten. Welke ankers kan ik het beste gebruiken?
De huidige AC-type grondankers zijn hiervoor zeer geschikt. De meeste speeltoestellen zijn gemaakt van hout dus kunt u ofwel de 30mm diameter ankers voor kleinere toestellen, of de 40mm voor grotere toestellen gebruiken in combinatie met 90 ° beugels, stelschroeven en houtdraadbouten. Deze komen in handige kits (zie "Complete kits") met volledige instructies. De gekozen lengte hangt af van de grondsoort. Het hangt ook af van de leeftijd van de kinderen die het speeltoestel gebruiken. Neemt u bij twijfel gerust contact met ons op.
Wanneer de kosten een probleem zijn, dan kunt u het B-type ankers gebruiken, maar deze zijn iets moeilijker te plaatsen, aangezien het anker in lijn moet komen met het te verankeren object en deze vast te schroeven is. In de praktijk zullen de meeste gebruikers dit even moeten oefenen, maar doordat het anker eenvoudig losgeschroefd kan worden, is dit geen probleem. Deze ankers kunnen worden gebruikt met een afstandhouder, een 90 ° beugel of direct in het te verankeren object.

Ik moet een aantal scheerlijnen of spankabels vastzetten, kunt u mij adviseren hoe dit te doen?
De meest efficiënte manier voor het gebruik van Spirafix grondankers voor deze toepassing is, om het anker in lijn te brengen met de belasting. Hierbij moet het anker worden vergrendeld om te voorkomen dat zichzelf de grond uitdraait bij extreme belasting. Wij gebruiken hiervoor de hoekbeugel  van 30 °. Deze beugel gedraagt zich als een koppelpunt, die het draaien van het anker voorkomt. Daarnaast hebben wij nog een aantal beugels, die door middel van een sleuf aan het anker wordt bevestigd. Als je dit niet doet trekt het anker scheef bij een extreme zijwaartse belasting. Hiervoor produceren wij nu de vergrendelingsstrippen, die onder een hoek van 90 ° in de grond wordt geplaatst. We produceren ook de zgn multiankerkoppelingen, die een nog hogere belasting aankunnen. Ook deze zijn snel een eenvoudig te gebruiken.

Kunnen de ankers worden gebruikt voor 4 x 4 lier toepassingen?
Ja, kunt u gebruik maken van zowel onze SA454 of SA455 twee of drie anker koppelingen met ofwel SF50-8-0460C of SF50-8-0610C ankers (SF50-8-0490AC en SF50-8-0630AC ankers zijn hiervoor ook geschikt). U dient een M16 oogbout op deze beugels te monteren, om het te kunnen gebruiken met een harpsluiting. Het plaatsen kan met behulp van een moker en het verwijderen met een 24mm steeksleutel.

Heeft u iets waarmee ik mijn schip kan vastleggen?
Dit is vergelijkbaar met de bovenstaande vraag. Dezelfde ankers zullen werken met dezelfde beugels, hoewel de twee anker-koppeling, SA454 waarschijnlijk het beste zal zijn in verband met de belasting. Het voordeel van dit systeem is het feit dat de ankers weinig schade aan de oever aanbrengen, aangezien ze kunnen worden losgedraaid.

Ik ben met een project bezig om een houten gebouw met terrasvlonders bouwen en wil weten of uw ankers hiervoor bruikbaar zijn?
We hebben ankers getest voor deze toepassing en ze zijn geschikt. Spirafix grondankers kunnen ten minste dezelfde lading aan wanneer ze in de grond worden geduwd als wanneer ze eruit getrokken worden. Voor het gebruik als fundering vindt er gedurende lange tijd belasting plaats in alle verschillende omstandigheden. Bij langdurig nat weer is de bodem op z’n zwakst, maar ook kleigrond kent uitzet en krimp tijdens weersveranderingen. Dit houdt in dat het anker voldoende stevigheid en lengte moet bieden. In de praktijk wordt hiervoor een 50mm anker met een lengte van minimaal 1m gebruikt die een druk van meer dan >500kg per anker aankan. Het grote voordeel van het gebruik van onze grondankers is het feit dat er geen beton nodig is, er weinig gegraven hoeft te worden en het project daardoor in korter tijdsbestek kan worden voltooid.

Zijn uw ankers geschikt voor gebruik in asfalt en zo ja, hoe kunnen we ze gebruiken?
Ze kunnen worden gebruikt in asfalt. Er dient een gat voorgeboord te worden in het asfalt en de onderliggende compact laag, totdat de bodem van de compactlaag is bereikt. Dit voor te boren gat kan dan ongeveer 15% kleiner zijn dan van de diameter van het te gebruiken anker. Met een boorhamer kan het gat daarna ruim genoeg worden gemaakt om de kop van het anker erin te laten verzinken zodat deze vlak komt met de bovenkant van de asfaltlaag, waarna u bijvoorbeeld met dezelfde boorhamer ook het anker kan plaatsen.
 

 

Design By Hekwerk Verkoop.
Spirafix Grondankers © 2018