Gereedschappen

Wanneer u van plan bent een beperkt aantal ankers, in het bijzonder de ankers met een kleinere diameter, in de grond te werken en de bodem is niet al te hard, dan volstaat een 1,5kg zware hamer. Normaal gesproken zijn de omstandigheden in bewoonde gebieden geen grote uitdaging, maar zeker wanneer de bodem lange tijd onberoerd is gebleven, is de dichtheid van de grond dusdanig dat het gebruik van elektrisch gereedschap, of een bezine palenrammer een noodzaak kan zijn.


 

  Er is divers boorhamergereedschap geschikt om de grondankers in de grond te werken. Deze kunnen door lucht, hydraulisch, elektrisch, of zelf door benzine worden aangedreven. De sleutel tot de bruikbaarheid is het beschikbaar vermogen. Indien de bodemomstandigheden zeer zwaar zijn, kan het voorboren met een kleinere diameter oplossing bieden. Dit zorgt voor ruimte, waardoor de verplaatste grond makkelijker een weg vindt. Dit heeft als bijkomende voordeel dat er minder zwaar gereedschap hoeft te worden gebruikt. Daarnaast is het een handige methode om te ontdekken of er zich obstakels in de grond bevinden. De combinatie boor en hamer is in deze situatie een groot voordeel.
De tabel hiernaast geeft bij benadering de benodigde tijd om schroefankers te installeren. Het is slechts een ruwe schatting, maar het geeft ook informatie over de benodigde kracht / energie met de verschillende maten van ankershelpt daarin wordt gesteld de kracht of energie die nodig is om te gaan met verschillende maten van de ankers.
De benodigde tijd om een schroefanker goed te plaatsen, hangt af van de bodemgesteldheid. Zachte ondergrond kost minder tijd dan zware omstandigheden.

 

    Kop & Stelen voor
Hilti SDS Max Kango
900 Boorhamers
Onderstaande afbeeldingen tonen de bij de Euro95 benzine palenrammer de benodigde accessoires, die nodig zijn voor het compleet plaatsen van ankers tot maaiveldhoogte. De samengestelde nylon huls, O- ringen, pen en hamerkop kunnen in de sleuf van de palenrammer worden gezet. Deze worden op hun plaats gehouden door de frictie tussen O-ringen en de huls. De hamerkop steunt op de “schouders” en voorkomt hiermee eventuele schade aan het anker.
 
  BH23 1-takt Benzine boorhamer,
impact 55J, vermogen 2,0 kW,
Gewicht zonder accessoires 23 kg

PLAATS JE BESTELLING

Toegevoegde producten

U heeft nog geen producten geselecteerd!

Nieuw product toevoegen Bestellen