Spirafix Introductie

De Spirafix Schroefankers zijn zonder twijfel het meest veelzijdige grondverankeringssysteem dat ooit is bedacht. Het systeem wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van alle soorten speeltoestellen en sportapparatuur, tot het zekeren van schuren, loodsen en tuinhuizen, vloeren, kassen, hekwerk, vlaggenmasten, tuinmeubilair, etc. Het kan ook worden gebruikt voor het zekeren van bijvoorbeeld springkussens, rubberboten en boten, nieuw aangeplante bomen en vele andere toepassingen. Werk het eenvoudig de grond in met behulp van een hamer, bevestig de juiste beugel en schroeven en klaar, klus geklaard! Het verbazingwekkende van dit anker is het gemak waarmee het kan worden geïnstalleerd (dit vanwege de geringe diameter) en de grote kracht die nodig is om het verticaal uit de grond te kunnen trekken. Om de schroefankers te verwijderen, schroeft u deze gewoon los met behulp van een bijpassende steeksleutel.  
In een onafhankelijk pull-out test, uitgevoerd door Harrod UK Limited, is een vergelijking uitgevoerd tussen een spiraalvormige vijzelplaat-type anker en een standaard Spirafix schroefanker. Hieruit is gebleken dat bij een volledige diepte van 600mm, de Spirafix als enige de grens van 600 kg heeft overschreden . Ook zijn er tests uitgevoerd door het Silsoe College, Cranfield University en hebben wij zelf een goot aantal tests uitgevoerd. Deze testresultaten zijn gebruikt om de belastingcurven schematisch weer te geven. 

 Type-AC Kop
Dit anker heeft een kop dat voorzien is van schroefdraad, M10 voor de 30mm diameter ankers, M12 voor de 40mm en M16 voor de 50mm ankers. De oorspronkelijke kop van het  AC-type is overgenomen en is voorzien van een schouder tussen kop en de rest van het anker. Dit houdt in dat dit type anker kan nu worden gebruikt voor zowel  bouten als sleuftoepassingen, een methode die het type C (hieronder) gebruikt. De vorm zorgt ook voor een oppervlak waarover de impact van de slagen kan worden verdeeld. Dit in plaats van enkel op de kop, wat kan  leiden tot vervorming bij blootstelling aan herhaalde plaatsingen gedurende de tijd.

Type-B  Kop
De kop van het type B is een natuurlijke uitbreiding van de spiraalvormige staaf die de basis van het anker vormt en het deel dat wordt geklemd tijdens dit proces. Aangezien er niet gelast wordt en de kop een gat heeft, zijn de productiekosten lager. Het ontwerp van dit anker is iets beperkter dan de andere 2 modellen, maar het kan voor het bevestigen van de meeste objecten worden gebruikt, in combinatie met een beugel en afstandhouder. De combinatie met een grendelstang maakt dit anker een uniek beveiligd systeem, aangezien het anker niet verwijderd kan worden zonder de stang te verwijderen. Zie voor verdere details de pagina.

 Type C-Kop
Het type C is geschikt voor tijdelijke toepassingen, waarbij het anker regelmatig moet worden geplaatst en weer verwijderd en is daarom ideaal voor bijvoorbeeld evenementen. Het moet worden gebruikt met een van de beugels die zijn voorzien van sleuven en zijn bevestigd aan wat er ook maar vastgezet moet worden verankerd. Zodra de onderzijde van de kop in de beugel zakt, is object verankerd. Iedere opwaartse beweging zorgt ervoor dat het anker zich nog meer vastgrijpt in de grond, want het is niet in staat om te draaien.

PLAATS JE BESTELLING

Toegevoegde producten

U heeft nog geen producten geselecteerd!

Nieuw product toevoegen Bestellen