Installatie en montage

Benodigdheden voor het installeren van de 30mm en 40mm diameter  grondankers
 
een hamer, minimaal gewicht 1kg tot 5kg (beschadiging van de kop dient te worden voorkomen) Een veiligheidsbril en een paar geschikte handschoenen een sleutel voor de stelschroef en houtdraadbout (17mm, 19mm of 24mm).  


 

Verzeker u ervan dat de locatie vrij is van ondergrondse bekabeling om letsel en schade te voorkomen.

De normale methode voor het plaatsen grondankers, is om ze in de grond te werken met een hamer. Dit geldt voor elk van de drie types. Een zware hamer (ongeveer 1kg tot 2kg) is doorgaans het meest geschikt, aangezien deze zelfs met lage snelheid voldoende momentum heeft om de het anker goed in de grond te werken. Het kan voorkomen dat u kleine boomwortels, stenen en andere obstakels zult tegenkomen, die het plaatsen van het anker bemoeilijken. Meestal zijn enkele harde klappen van de hamer voldoende om dit het hoofd te bieden.

 

Schroefankers 30mm en 40mm Diameter Type AC Anker geschroefde installatie (Beugels SA425 & SA428)

 

 
 


 

Schroefankers Type B Grondanker Installatie & Toepassingen

 

 

Ideaal voor:
Schommels
Klimrekken
Glijbanen
Tuinmeubelen
Pergola
Netten, 
boten, carports, rijwieloverkappingen, vlaggenmasten, tuinhuisjes, sportvelden,speeltoestellen,borders,tenten,fietsenrekken,loodsen,garage's,
en nog veel meer toepassingen

Werk het schroefanker in de grond met behulp van een geschikte hamer Plaats de afstandhouder achter de ankerkop Schroef de houtdraadbouten stevig vast


 

Schroefanker Type B: een grondanker anker met grendelstang

 


 

Schroefanker Type AC & C, een grondanker met sleufmethode

 

Deze methode kan worden gebruikt voor zowel het type AC en type C Spirafix ankers. Het is een eenvoudiger methode dan het bevestigen van het anker door middel van een stelschroef, maar je verliest de starheid die een boutverbinding geeft. Deze methode is geschikt voor hergebruik van tijdelijke constructies of toepassingen waar een snelle montageoplossing nodig is. De op de productpagina’s aangegeven beugels met sleuven kunnen ook gebruikt worden als geschroefde uitvoering.


 

Schroefankers Type AC & C Grondanker bevestigingsmethode

 

De bevestigingsbeugels voor de schroefankers (zowel de bout- als  sleufuitvoering) hebben een hoek van 60 °. De reden hiervoor is het feit dat de optimale hoek voor het bevestigen van een kabel, band, etc. tussen 15 ° en 45 ° ten opzichte van het anker ligt. Indien het touw is bevestigd in een kleinere hoek dan 45 ° en het anker is verticaal geplaatst, dan wordt deze zijwaarts uit de grond getrokken. Wanneer de hoek groter is dan 75 °, dan is er een kans dat het anker zichzelf uit de grond kan draaien, zonder dat de bodem scheurt. De optimale hoek is de groene zone op onderstaande afbeeldingen. Wanneer de hoek toch vlakker moet zijn, dan dient het anker gekanteld te worden zoals onderstaand weergegeven.

 

PLAATS JE BESTELLING

Toegevoegde producten

U heeft nog geen producten geselecteerd!

Nieuw product toevoegen Bestellen