Toepassingen Evenementen

Mobiele cross-country hindernissen

Het schroefanker 50mm C-Type zijn de standaard voor het zekeren van cross country hindernissen en zijn gebruikt op de Olympische Spelen in Londen in 2012.
Dit is slechts een enkel voorbeeld; wereldwijd worden de Spirafix.nl ankers voor diverse doeleinden gebruikt binnen de paardensport.

Voor al uw vragen omtrent paardensporttoepassingen kunt u contact met ons opnemen.
Enkelvoudige ankers,  gebruikt voor diverse zekeringstoepassingen
De hoekbeugels voor Spirafix.nl ankers (zowel de te bouten als de uitvoeringen met sleuf) zijn bevatten een hoek van 60 °. De reden hiervoor is het feit dat de optimale hoek voor het bevestigen van een kabel, riem etc. tussen 15 ° en 45 ° ten opzichte van het anker ligt. Indien het touw is bevestigd aan een hoek van minder dan 45 °, en het anker is verticaal geplaatst, dan wordt het anker zijdelings door de grond getrokken. Als deze hoek groter is dan 75 °, dan bestaat de mogelijkheid dat het anker zal proberen om zich uit de grond te draaien. Het groene vlak op onderstaande afbeeldingen, geeft de aanbevolen hoek weer.  Mocht een vlakkere hoek noodzakelijk zijn, kantel het anker dan als hieronder staat aangegeven.
Standaard enkelvoudige hoekbeugels
Meervoudige ankers,  gebruikt voor diverse zekeringstoepassingen
Wanneer een zwaardere belasting is vereist, boven de belastbaarheid van een enkel schroefanker, dan kunt u onze twee en drievoudige ankerkoppeling gebruiken. De tweevoudige ankerkoppeling bestaat uit een hoekbeugel met twee sleuven. Het eerste anker wordt verticaal in de grond geplaatst, het tweede anker onder een hoek van 20 ° aan de achterzijde. De voorzijde van de beugel staat onder een hoek van 60 ° en heeft een wolkvormig gat voor bijvoorbeeld een wartel of bajonetsluiting. Ook hier geldt; de optimale hoek is tussen 45 ° en 75 °, hetzelfde als bij een enkel anker. Aangezien er twee ankers worden gebruikt, is er geen kans dat ze uit de grond kunnen draaien. Daarnaast is er ook minder kans op doorbuigen wanneer de hoek onverhoopt onder de 45 ° komt.
Voor nog zwaardere belasting kan onze drievoudige ankerkoppeling worden gebruikt. Dit heeft drie ankersleuven en een gat in het midden voor een M20 oogbout. De bevestigingshoek steekt niet zo nauw wanneer er drie ankers gebruikt worden, echter in alle gevallen waar de drievoudige koppeling gebruikt wordt, moeten belastingtests uitgevoerd worden, om er zeker van te zijn dat benodigde draagvermogen bereikt wordt.
Verankering van 48mm diameter steigerbuizen
Voor elke steigerconstructie die moet worden bevestigd aan de grond kan de Spirafix.nl combinatiebeugel (SA491) worden gebruikt. Deze beugel kan een steigerbuis aan de grond verankeren in iedere gewenste hoek. De dubbele halfronde sleuven in combinatie met een U-vormige bout zorgen ervoor dat u de buis moeiteloos aan de beugel bevestigt.

PLAATS JE BESTELLING

Toegevoegde producten

U heeft nog geen producten geselecteerd!

Nieuw product toevoegen Bestellen